MBT

Kom vrijblijvend MBT schoenen testen!

Wij heten u van harte welkom om onder het genot van een kopje koffie of thee u te laten verrassen door het “MBT gevoel”. Met al u persoonlijke vragen kunt u terecht bij ons deskundig opgeleide medewerkers. Graag tot ziens in onze winkel.

MBT? Het geheim van natuurlijke instabiliteit.

Het lijkt te mooi om waar te zijn. Schoenen die extreem comfortabel lopen, je lichaam sterker maken en een effectieve oplossing zijn voor veel gewrichts- en rugklachten. Maak kennis met MBT.

Met MBT schoenen is het alsof je blootsvoets loopt op een zachte, oneffen ondergrond. De ‘natuurlijke instabiliteit’ wordt gecreëerd door de unieke gepatenteerde zoolconstructie. Door de instabiliteit zoekt het lichaam naar balans en worden zowel de beweging als houdingspieren aan het werk gezet. Dragers van MBT-schoenen voelen direct verschil en staan en lopen automatisch meer rechtop. De verbeterde houding en de verhoogde spieractiviteit blijken een effectieve oplossing voor veel gewricht- en rugklachten.

Bewezen effect.Ook onderzoeken van verschillende Europese en Amerikaanse universiteiten bewijzen dat het dragen van MBT de loophouding verbetert en de belasting van gewrichten en rug vermindert. Niet vreemd dus dat MBT door steeds meer artsen en fysiotherapeuten wordt aanbevolen bij de behandeling van rugpijn en andere lichamelijke klachten.

De landing

De Masai-sensor in de hiel garandeert een uitstekende demping. Spieren en gewrichten krijgen hierdoor minder harde klappen te verwerken tijdens de landing van de voet. Ook zorgt de sensor voor instabiliteit waarop je lichaam reageert met spieractiviteit.

De afwikkeling

De ronde zoolvorming zorgt voor een uitstekende afwikkeling van de voet. Hierdoor verbetert niet alleen je evenwichtsgevoel, maar ook je lichaamshouding. Zowel tijdens het lopen als bij het stilstaan.

Het Balance Point

Het Balance Point is verwerkt in de zool en zo uitgebalanceerd dat hij ongeveer in het midden van de voet valt. Dit zorgt voor een rechte houding en gelijke belasting van gewrichten tot in de nek toe. Dit gebeurt door eigen lichaamskracht.

Masai sensor

De basis van de Masai Barefoot Technology (MBT) is de zachte Masai Sensor. Die zorgt voor een heerlijk gevoel dat je nog het beste kunt vergelijken met het lopen over een zandstrand.

Ronde zool

De ronde zool geeft extra demping en stimuleert een eigen comfortabele afwikkeling van de voet.

Geschiedenis

MBT (Masai Barefoot Technology) zag het licht in 1996 toen we ontdekten dat natuurlijke instabiliteit een positief effect op het menselijk lichaam kan hebben. We deden deze ontdekking tijdens het observeren van het Masai-volk dat met blote voeten zeer behendig op onverhard, oneffen terrein loopt. Toen we deze mensen zagen lopen, realiseerden we ons dat het menselijk lichaam gewoon niet is gemaakt voor het staan of lopen op de harde, vlakke ondergronden van vandaag de dag. We begonnen met het ontwikkelen van een nieuw soort schoen die het lopen op een zachte, oneffen ondergrond nabootst. De resultaten zijn indrukwekkend en revolutionair. MBT wordt in meer dan 40 landen over de hele wereld verkocht en veel enthousiaste gebruikers dragen met veel plezier hun MBT’s.

Het gaat om de balans

Bij het lopen op MBT’s voelt de ondergrond niet meer vlak en stabiel aan. Het lichaam moet dit compenseren en stabiliteit creëren. Het geheim van de functionaliteit van de MBT’s is de constructie van de ronde zool. Door het geïntegreerde balanspunt is er een actieve, gecontroleerde afrolbeweging nodig die zorgt voor een beter evenwicht en een betere lichaamshouding bij het lopen en staan.

Wetenschap onder uw voeten

De MBT Academy is onze centrale R&D faciliteit en biedt een platform waarop we voortdurend in gesprek zijn met internationale deskundigen en onderzoekers op het gebied van geneeskunde, fysiotherapie en sport. Hier worden de effecten van MBT-schoenen op het menselijk lichaam getest, geverifiëerd en geoptimaliseerd.

Er zijn al ruim 40 onderzoeks- projecten uitgevoerd met Europese en Amerikaanse universiteiten en er zijn verschillende studies gepubliceerd in een aantal wetenschappelijke tijdschriften. Deze studies, uitgevoerd door onderzoekers in relevante vakgebieden, worden alleen voor publicatie aangedragen als ze voldoen aan bepaalde deskundigheidsnormen.

Blijf op de hoogte

Helaas wordt er door een aantal bedrijven goedkope namaak-MBT’s aangeboden die van mindere kwaliteit zijn. Wij raden u aan uw MBT’s alleen bij goedgekeurde dealers te kopen die speciaal zijn opgeleid om u het unieke gevoel van het dragen van MBT-schoenen te laten ervaren.De originele MBT schoenen onderscheiden door de opbouwzool met balancepoint met de natuurlijke instabiliteit